GYIK

Mik a feltételei az ADSL kapcsolat kiépítésének?

Az ADSL kapcsolat kiépítésének feltételei a következők:

1) Vezetékes telefon előfizetés
Amennyiben Ön nem CsakNet csomagot kíván megrendelni, az ADSL szolgáltatás kiépítésének feltétele, hogy rendelkezzen élő vezetékes telefon előfizetéssel, amelyen nincs számlatartozása, VAGY ha nincs élő előfizetése, úgy az ADSL szolgáltatás mellett erre is adjon le megrendelést.

2) Minimális hardverszükséglet
Pentium 100MHz vagy annál nagyobb teljesítményű processzor 32 MB RAM (ajánlott: legalább 64 MB) Merevlemez (az operációs rendszer mellett legalább 10 MB szabad területtel) Ethernet interfész kártya 10BaseT csatlakozással (10 Mbit/s) 3)

3) Minimális szoftverszükséglet
Windows 95, 98, Me, NT4, 2000, XP operációs rendszer (saját telepítés esetén Linux, Apple)


Nem az én nevemen van a telefonvonal, amin keresztül ADSL internetet szeretnék igénybe venni. Megrendelhetem a szolgáltatást?

Sajnos nem. Az ADSL szolgáltatást kizárólag a telefonvonal előfizetője rendelheti meg.


Üzleti telefon előfizetésem van, de lakossági csomagot szeretnék rendelni. Megoldható ez?

Amennyiben a telefonvonal, amire az ADSL szolgáltatást igényelné, üzleti/intézményi néven van, az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 127. §-ának (3) bekezdése szerint a kis- és középvállalkozások (KKV) az előfizetői szerződés megkötésekor írásbeli nyilatkozattal kérhetik az egyéni előfizetőkre vonatkozó szabályok alkalmazását.


A telefonvonalon sáv feletti riasztót is üzemeltetek. Kiépíthető rajta az ADSL szolgáltatás?

Amennyiben Önnek analóg vonala van, és ezen sáv feletti riasztót is üzemeltet, kérjük, riasztórendszerének üzembe helyezőjénél/szolgáltatójánál érdeklődjön arról, hogy a riasztó milyen tartományban működik.

  • Ha a riasztó működési tartománya a 4-80 kHz-es sávba esik, akkor nincs akadálya az ADSL szolgáltatás kiépítésének.
  • Ha a riasztó működési tartománya 80kHz felett van, akkor ADSL szolgáltatás az adott vonalon nem létesíthető.

Amennyiben Ön ISDN2 vonalon üzemelteti a sáv feletti riasztót, az adott vonalon ADSL szolgáltatás nem létesíthető.


Hogyan épül ki az ADSL kapcsolat?

Első lépésként válassza ki az Önnek leginkább megfelelő ADSL csomagot, és rendelje meg személyesen, telefonon vagy az interneten keresztül. Ezután szolgáltató partnerünk előminősíti az Ön vezetékes vonalát, hogy alkalmas-e a kívánt sebességű ADSL kapcsolat kiépítésére. Amennyiben az előminősítés pozitív eredménnyel zárul, a kapcsolat kiépítésének nincs műszaki akadálya.

A következő lépés az ADSL szolgáltatáshoz szükséges eszközök telepítése.

  • Amennyiben Ön "Szereld magad!" konstrukcióban kínált csomagot választott, úgy az eszközök beszerzéséről és telepítéséről saját hatáskörben kell gondoskodnia. Ehhez opcionálisan megvásárolhatja a GTS Hungary által kínált modem alapcsomagot, amely a szükséges eszközök mellett részletes telepítési útmutatót is tartalmaz, illetve – külön díj megfizetése ellenében – kérheti, hogy a telepítést szakember végezze el Ön helyett.
  • Ha nem "Szereld magad!" csomagot rendelt, társszolgáltatónk hamarosan telefonon keresi fel Önt, hogy időpontot egyeztessen az eszközök telepítésére.

A folyamat utolsó lépése, hogy az ADSL kapcsolat aktiválásáról SMS-ben tájékoztatjuk Önt. Ettől az időponttól kezdve a szélessávú világhálós kapcsolatot bármikor igényei szerint használhatja.


Mennyi idő alatt építik ki az ADSL kapcsolatot, ha "Szereld magad!" csomagot rendelek?

"Szereld magad!" csomagok esetén az ADSL kapcsolatot a megrendelést követő 15-30 napon belül aktiváljuk.


Mennyi idő alatt építik ki az ADSL kapcsolatot, ha NEM "Szereld magd!" csomagot rendelek?

A Magyar Telekom szolgáltatási területén az ADSL eszközök telepítése és a kapcsolat aktiválása 30-60 napba telik nem "Szereld magad!" csomagok esetén.

Ez a folyamat szükség esetén jelentősen rövidíthető az expressz kiépítés igénybe vételével; ebben az esetben a megrendelést követő 5 munkanapon belül a kiépítjük Önnél az ADSL kapcsolatot.

Az expressz kiépítés a következő feltételekkel vehető igénybe:

  • az ADSL szolgáltatást élő vezetékes vonalra kell létesíteni;
  • a felajánlott két létesítési időpont közül az egyiket az előfizető elfogadja.

Az expressz létesítés egyszeri bruttó díja: 19 875 Ft, amely a kiépítési díjon felül fizetendő.

Felhívjuk figyelmét, hogy expressz kiépítés "Szereld magad!" csomagok esetén nem igényelhető.

Invitel területen az ADSL szolgáltatás kiépítése legfeljebb 30 napba telik a megrendelést követően, kivéve, ha valamilyen műszaki akadály merül fel. Ebben az esetben az ADSL kapcsolat aktiválása maximum 90 nap.


Új előfizetőként mennyi időre kell elköteleznem magam a GTS ADSL mellett?

Új ADSL előfizetés kizárólag egyéves határozott idejű szerződéssel köthető. Ezen időszak alatt a szerződést felbontani csak kötbér megfizetése esetén lehetséges, amelynek összegéről az Általános Szerződési Feltételek 11.4 pontja ad tájékoztatást.

Az egy év lejárata után Önnek lehetősége van újabb határozott idejű szerződést kötni a hűséges előfizetőknek kínált árak szerint. Amennyiben ezzel a lehetőséggel nem kíván élni, és szerződése lejáratának utolsó napjáig nem jelzi felénk írásban, hogy a szolgáltatásra nem tart tovább igényt, úgy szerződését automatikusan határozatlan idejű szerződéssé alakítjuk át. A szerződés határozatlan idejűvé alakításával bizonyos csomagok havidíjai változhatnak az előfizetői szerződésben előre meghatározott módon.

Határozatlan idejű szerződés kötbér fizetése nélkül bármikor módosítható vagy felmondható.


Hogyan bonthatom fel az előfizetői szerződésem?

Amennyiben szeretné felbontani előfizetői szerződését, kérjük, írjon erről egy levelet a info@gts.hu e-mail címre, vagy juttassa el hozzánk lemondását postai úton. Kérjük, a lemondó levélben mindenképpen tüntesse fel ügyfélszámát is! Ezután ADSL kapcsolatát 8 napon belül megszüntetjük.

Felhívjuk figyelmét, hogy ha Önnek élő hűségnyilatkozata van felénk, a szerződés felbontása csak kötbér fizetése mellett lehetséges. Ennek összegéről az Általános Szerződési Feltételek 11.4 pontja ad tájékoztatást.  További információkért, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz!

Modem

Csomag és szolgáltató váltás

Sebesség módosítás

Kiegészítő szolgáltatások