FőoldalHasznos információkGYIKCsomag és szolgáltató váltás

Csomag és szolgáltató váltás

Hogyan helyeztethetem át az ADSL szolgáltatást, ha a Magyar Telekom szolgáltatási területén élek?

Az ADSL szolgáltatás áthelyezése kizárólag a telefonvonallal együtt lehetséges. Az áthelyezést Ön a Magyar Telekomnál kezdeményezheti.

Az ADSL szolgáltatás áthelyezésének egyszeri díja: bruttó 30 000 Ft.


Szeretnék díjcsomagot váltani. Mik az általános feltételek?

Amennyiben Ön jelenleg "Szereld magad!" csomagot vesz igénybe, az új díjcsomag is csak "Szereld magad!" konstrukció lehet.

Ugyanígy a nem "Szereled magad!" csomagról is csak nem "Szereld magad!" konstrukcióra lehet váltani.


Egyéni csomagról üzleti csomagra szeretnék váltani. Hogyan tehetem meg?

Egyéni csomagról üzleti csomagra történő váltásra sajnos nincs lehetőség.


Üzleti csomagról egyéni csomagra szeretnék váltani. Mit kell tennem?

Az üzleti csomagról egyéni csomagra történő váltás ("jellegváltás") egyszeri díja bruttó 12 500 Ft, és a továbbiakban a módosítási igény beérkeztét követő hónap első napjától:

  • egyéni listaárat kell fizetni, amíg a belépéskor kötött szerződés első 12 hónapja le nem telik;
  • egyéni hűségcsomag havidíját kell fizetni a belépéskor kötött szerződés 13. hónapjától, illetve a határozott idejű szerződés lejáratát követően.

Ha a jellegváltással egyidőben sebességet is kíván módosítani, ezt a következőképpen teheti meg:

  • Felfelé és lefelé történő sebességmódosítás ingyenes, és a továbbiakban a választott sebességhez tartozó egyéni listaárat vagy hűségcsomag havidíját kell fizetni attól függően, hogy a módosítást a szerződéskötéstől számítva milyen időszakban kéri.

Amennyiben a jellegváltás megvalósulását követően, utólag kér sávszélesség csökkentést, akkor ennek egyszeri bruttó díja 6 250 Ft.
 

Mik a szünetmentes szolgáltatóváltás feltételei?

A szünetmentes szolgáltatóváltás feltételei a következők:

1) Csomagtípus

Szünetmentes szolgáltatóváltás csak abban az esetben biztosítható, ha

  • a "Szereld magad!" csomaggal rendelkező előfizetők az új szolgáltatónál is "Szereld magad" csomagra fizetnek elő, és
  • a nem "Szereld magad!" típusú csomaggal rendelkező előfizetők az új szolgáltatónál nem "Szereled magad!" típusú csomagra váltanak.

2) Hűségnyilatkozat

Amennyiben Ön jelenlegi ADSL szolgáltatójánál lejárt hűségidejű szerződéssel rendelkezik, a szünetmentes váltásnak nincs akadálya. Ha azonban jelenlegi ADSL szolgáltatójánál érvényes hűségnyilatkozata van, előfordulhat, hogy a szünetmentes szolgáltatóváltás nem kivitelezhető. Kérjük, ennek feltételeiről és következményeiről érdeklődjön jelenlegi szolgáltatójánál!

3) Részleges hurokátengedés

Amennyiben az ADSL szolgáltatás részleges hurokátengedés útján valósult meg, a szünetmentes szolgáltatóváltás nem garantálható.

Hogyan zajlik a szünetmentes szolgáltatóváltás?

Amennyiben jelenlegi ADSL szolgáltatójánál lejárt hűségidejű szerződéssel rendelkezik, nem kell mást tennie, mint megrendelnie a GTS Hungary bármely szolgáltatóváltó csomagját. A szerződés aláírásával meghatalmazza a GTS Hungaryet, hogy az Ön nevében eljárjon a jelenlegi internetszolgáltatójánál a szolgáltatóváltás ügyében.

Ezt követően a GTS Hungary megküldi a szolgáltatóváltásos megrendelést a Magyar Telekom felé. A Magyar Telekom feldolgozza az igényt, majd megkeresi a jelenlegi internetszolgáltatóját, aki ellenőrzi, hogy van-e Önnek díjtartozása vagy érvényben lévő hűségnyilatkozata. Amennyiben az adatok megegyeznek és a szükséges feltételek fennállnak, megtörténik a szolgálatóváltás. A fenti folyamat maximum 11 munkanapba telhet.

A GTS Hungary által kiadott felhasználónév és jelszó attól a dátumtól aktív, amikortól a Magyar Telekom értesítette a GTS Hungaryet a szolgáltatóváltás megtörténtéről.


Módosíthatok a sávszélességen, ha szolgáltatót váltok?

Igen. A szolgáltatóváltás során Ön a GTS Hungary bármely erre a célra kialakított csomagját megrendelheti, függetlenül attól, hogy jelenlegi szolgáltatójánál milyen sebességű csomaggal rendelkezik.

Felhívjuk figyelmét, hogy ha az új ADSL csomag más sebességű, mint a korábban igénybe vett csomag, a sebességmódosítás egyszeri díja bruttó 6 250 Ft.


Hogyan módosíthatom a sávszélességet, ha a szolgáltatóváltás már megtörtént?

Amennyiben Ön szolgáltatóváltással kötött szerződést a GTS Hungarytel, és a hűségidő alatt sebességet kíván módosítani, ezt a következőképpen teheti:

  • Felfelé történő sebességmódosítás ingyenes, és a továbbiakban a választott sebességhez tartozó váltócsomag havidíját fizeti tovább.
  • Lefelé történő sebességmódosítás egyszeri díja bruttó 6 250 Ft, és a továbbiakban a választott sebességhez tartozó váltócsomag havidíját fizeti tovább.
Felhívjuk figyelmét, hogy a sebességmódosítás dátumától a hűségidő minden esetben újraindul a módosításkor vállalt futamidővel