FőoldalLakosságKiskorúak védelme

Kiskorúak védelme

Ingyenes szűrőszoftver


A GTS Hungary számára is fontos a kiskorúak védelme. A GTS Internet szolgáltatása mellé ingyenesen az NMHH 149/A. §-nak megfelelően letölthető szűrőszoftvert biztosítunk, amely segítségével a kiskorú felhasználók is biztonságosan használhatják a szolgáltatásunkat.
A Norton Family linkre kattintva érhető el az ingyenes letöltési és ingyenes felhasználási lehetőséget biztosító szoftver, magyar nyelven.
Amennyiben kérdése merül fel a szoftver használatával vagy letöltésével kapcsolatban, kérjük, keresse ügyfélszogálatunkat, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.áttekintés
A tűzfal és vírusirtó mellett a kiskorúak hatékony védelme érdekében érdemes a szülőknek webes szűrőprogramot is alkalmazniuk. Ennek használatával elkerülhető, hogy a kiskorúak felnőtt tartalomhoz jussanak, vagy zaklatás áldozatává váljanak.
2014. júliustól jogszabályi kötelezettségnek eleget téve a GTS Hungary is elérhetővé tesz egy ingyenesen letölthető és használható szűrőszoftvert weboldalán. A Norton Family webes figyelőszoftver, az alábbi funkciókat tartalmazza díjmentesen a kiskorúak védelmében:
  •  Internetes felügyelet: látható, hogy a gyermekek mely webhelyeket látogatják meg a számítógépen, Mac vagy Android rendszerű eszközön, és letilthatóak bizonyos webhelyek elérései
  •  Közösségi oldalak megfigyelése¹: megmutatja, hogyan jelennek meg a gyermekek a közösségi oldalakon
  •  Keresések megfigyelése¹: látható és szűrhető, hogy a gyermekek mikre keresnek az interneten
  •  Személyes adatok védelme¹: megakadályozható bizalmas személyes adatok, például születésnap vagy telefonszám megosztása.
  •  Időkorlát beállítása¹: meghatározható, hogy a gyermekek mennyi időt tölthessenek számítógépen vagy Mac rendszerű eszközön.
  •  E-mail figyelmeztetések: automatikusan riasztást küld e-mailben, amikor a gyermekek nem törődnek egy figyelmeztetéssel, vagy megkísérelnek meglátogatni egy tiltott webhelyet.
  •  Online tevékenységekről szóló feljegyzések: napló formájában tekinthető meg a gyermekek online tevékenysége.
  •  Szülői mobilalkalmazás²: megfigyelhető a gyermekek online tevékenységei iPhone®, iPad®, vagy Android™ mobilkészülékekről.
¹ A funkciók csak PC és Mac számítógépeken érhető el, hacsak nincs megadva, hogy Android eszközökön is működik.  
² A mobil alkalmazást külön kell letölteni. A legtöbb funkció csak Android készülékeken használható, hacsak nincs megadva, hogy iPod Touch, iPad vagy iPhone készüléken is működik. Az alkalmazás iOS rendszeren csak angol nyelven érhető el.