FőoldalMegoldásokIgények alapjánAdatbiztonság és adattárolás

Adatbiztonság és adattárolás„A tárkapacitások iránti igény éves szinten több mint 43 százalékkal fog nőni 2008 és
2013 között (CAGR). Manapság a rugalmasság, valamint a teljesítmény és költségek
közötti egyensúly állnak az adatrobbanás jelentette kihívások mögött.” GTS Hálózati
architektúra és fejlesztési igazgató


Bevezetés

Az informatikai szervezetek erőforrásaik és költségvetésük jelentős részét arra költik, hogy megoldást találjanak az adattárolási igények folyamatos növekedésére. Ezt a növekedést különböző strukturálatlan adatfájlok vagy nagyméretű adatbázisok gerjesztik többféle rendszerben és platformon.
Komoly technikai kihívást jelent a megfelelő tárolási megoldás megtalálása, figyelembe véve az erősen különböző ki- és bemeneti profilokat és teljesítményeket, az adatokra vonatkozó terhelési és megbízhatósági követelményeket, különösen, ha a képletbe a költséghatékonyságot is belevesszük.

Gyakran anélkül dolgoznak ki új alkalmazásokat a dedikált tárolóeszközökhöz, hogy kellőképpen figyelembe vették volna az erőforrás-kihasználtság aktuális állapotát. A költségmenedzselés és kapacitástervezés nyilvánvaló hiánya gyakran a meglévő infrastruktúra jelentős kihasználatlanságát eredményezi. Az adatok háttérmentése minden bizonnyal az adatrobbanás egy másik kritikus területét jelenti.


Négy fontos adattárolási kérdés:
 • a teljesítmény és a költségek közötti egyensúly - a különböző adattípusok más-más tárolási teljesítményszintet igényelnek,
 • kapacitástervezés - a jövő tároló rendszereinél a komplex konfigurációtervezés és az adatnövekedés menedzselése alapkövetelménynek számít majd,
 • konszolidáció - a hagyományos, a tárolókapacitás alacsony kihasználtságát eredményező megközelítést fejlett tárolási megoldásokkal kell felváltani,
 • rugalmasság - mivel a robbanásszerű adatnövekedést képtelenség kontrollálni, csak egy rugalmas és szakszerű megoldástól várhatunk eredményeket.

Előnyök:

 • a teljesítmény és a költség közötti fordított arányosságot termékváltozatok átfogó kínálata ellensúlyozza,
 • a kritikus fontosságú adatok magas szintű rendelkezésre állása biztosított,
 • az informatikai csapat felszabadul a komplex kapacitástervezési folyamat terhe alól,
 • azonnali válasz az adatok robbanásszerű növekedésére,
 • egyedülálló és rugalmas háttérmentési technológia, amely lehetővé teszi a céghez szabott mentési szabályok bevezetését is.

Megoldás

A GTS a robbanásszerű adatnövekedéssel járó kihívásokat három szolgáltatástípussal képes orvosolni:

• adattárolás - SAN, NAS lehetőségek átfogó kínálata,
• háttérmentés – nagyvállalati szintű háttérmentési és helyreállítási rendszer az adatbiztonság érdekében,
• hálózati szolgáltatások - lehetővé teszi bármilyen helyszín összekapcsolását az adattárolási és háttérmentési szolgáltatásokkal.

A GTS standardizált adattárolási szolgáltatásokat kínál saját regionális gerinchálózatán, amelyeket saját, megbízható adatközpont infrastruktúrája és gyakorlott szakértői csapata segítségével biztosít.
A GTS adattárolási termékei többszintű teljesítményt és skálázható tárhelyeket kínálnak az Ön üzletileg kritikus alkalmazásaihoz és adataihoz.
A szolgáltatást úgy alakították ki, hogy megfeleljen az ügyfelek folyamatosan változó szükségleteinek mind a GTS adatközpontjain belül, mind azokon
kívül, távoli helyszíneken.
Ha hozzáférésre van szüksége a rugalmas tárolási platformhoz, mindössze a GTS hálózatához kell hozzákapcsolódnia IP, Fiber Channel vagy iSCSI eszközökön keresztül, és máris kezdheti az Ön rendelkezésére álló tárhely feltöltését, miközben kizárólag azért fizet, amit valóban használ.
Az Ön adatait a GTS nagy teljesítményű adatközpontjaiban tárolják és hosztolják majd. A lehető legmagasabb rendelkezésre állást a teljesen redundáns és robusztus, nagyvállalati szintű adattároló platform garantálja, amely számos adatközpontunk valamelyikében található.
Még a legkiválóbb technikai megoldások sem tudják megakadályozni az emberi hiba vagy műszaki leállás miatt bekövetkező adatvesztést.
A GTS Backup szolgáltatás segítségével számos adatvédelmi lehetőséget bocsátunk az Ön rendelkezésére:
többféle forrástípus, egyénre szabott szabályozások, gyors helyreállítás, amihez nem kell az összes szalagon keresést futtatni.
Kezelői konzolhoz hozzáférést biztosítunk a teljesítményfigyelés és gyors frissítés érdekében.

Ajánlott szolgálatások

 • GTS Storage (tárolás) - rugalmas és könnyen bevezethető adattárolási megoldás üzleti alkalmazásokhoz.
 • GTS Backup (háttérmentés) - kifejezetten arra tervezték, hogy biztosítsa az üzleti adatok folyamatos elérhetőségét tekintet nélkül arra, hogy hol helyezkednek el a forrásadatok.
 • GTS Ethernet - lehetővé teszi a tárterület-hálózat összekapcsolását költséghatékony és rugalmas módon, különböző tárolási és átviteli protokollok alkalmazásával.
 • GTS Lambda – két pont közötti adatátviteli szolgáltatás, amely DWDM infrastruktúrára épül, és 1 Gbps-től egészen 10Gbps-ig biztosít sávszélességet.